Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu?

Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu?

Aloita lainojen yhdistäminen täyttämällä alla oleva lainahakemus.
Kilpailutamme lainasi noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken.

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä*
79 €
Korot & kulut*
4 220 €

1. Täytä helppo lainahakemus

2. Lainapäätös välittömästi

3. Valitse halvin lainatarjous

4. Laina siirretään tilillesi

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 – 60.000 €.

* Tekstin on kirjoittanut LainojenYhdistäminen.com palvelun ylläpito

Saamme toisinaan kysymyksiä siitä miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu?

Kirjasimme alle asioista, jotka vaikuttavat siihen miksi lainojen yhdistäminen ei ollut mahdollista hakijan kohdalla.

Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu?

Miksi lainojen yhdistäminen ei aina onnistu?

 

Lainojen yhdistäminen tulee ajankohtaiseksi, kun henkilöllä on kaksi tai useampi laina maksettavanaan.

Seuraavanlaisessa tilanteessa suositellaan aina lainojen yhdistämistä, mutta toisinaan hakija ei kuitenkaan saa lainapalveluilta odottamaansa hyväksyttyä lainapäätöstä.

Syitä miksi lainatarjousta ei pystytä hakijalle tarjoamaan on useita. Listasimme alle syyt mitkä vaikuttavat miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu.

 

Lainanhakijalla on ennestään liikaa velkaa

Lainojenyhdistäminen.com kilpailuttaa hakijan lainahakemuksen useiden pankkien sekä lainantarjoajien. Lainan kilpailutuksessa on mukana lainanmyöntäjät, jotka voivat myöntää lainaa 100 – 60.000 euroa. Jos hakijalla on vanhaa lainaa enemmän kuin 60.000 euroa, hän ei voi yhdistää lainojen tuota suuremmalle summalle. Lainahakemuksen hylkäämisen syynä voi olla myös, että lainantarjoaja toteaa lainanhakijalla olevan maksukyky riittämätön suuremman yhdistelylainan takaisin maksamiseen.

 

Lainahakemus on täytetty huolimattomasti tai puutteellisesti

Lainahakemus tulee täyttää aina huolellisesti ja oikeilla tiedoilla. Lainanmyöntäjät saavat kuitenkin tietoonsa hakijan oikeelliset tiedot ja jos lainahakemuksen täyttämisessä huomataan tietojen vääristämistä, johtaa tämä lainahakemuksen hylkäämiseen. Muista tarkistaa lainahakemus vielä sen lähettämistä, niin vältyt turhalta odottelulta.

 

Hakijan tulot eivät ole säännölliset

Palvelumme tietojen mukaan vakituiset tulot joko palkkatyöstä tai eläkkeestä ovat usein vaatimus sille, että hakija voisi saada yhdistelylainaa. Yhdistelylainaa haetaan usein useita tuhansia euroja, usean vuoden takaisinmaksuajalla ja jos hakijalle ei ole säännöllisiä tuloja, katsoo pankki tai rahoituslaitos ettei hakijalla ole tarpeeksi vakaata maksukykyä. Mitä pidempään hakijalla on ollut vakituinen työsuhde, sitä paremmat mahdollisuudet hänellä on saada lainaa.

 

Hakijalla ei ole lainalle takausta tai vakuuksia

Lähes kaikki lainapalvelut myöntävät yhdistelylainaa ilman vakuuksia tai takausta, mutta jos on suuremman lainasumman hakemuksen melko pienillä tuloilla, voi olla kannattavaa pyytää lähipiiristä yhteisvastuullinen takaaja. Pankkien ja rahoituslaitosten luottotappioriski on puolet pienempi, kun lainaa hakee kaksi henkilöä. Näin ollen lainaa voidaan myöntää suurempi summa pidemmällä maksuajalla.

 

Hakijalla on maksuhäiriömerkintä

Maksuhäiriömerkintä hakijan luottotiedoissa on lähes automaattisesti merkki lainanmyöntäjälle siitä, ettei lainaa voida myöntää. Lainaa ilman luottotietoja on mahdoton saada. Tämän vuoksi on tärkeää, että henkilö huolehtii raha-asiansa niin ettei luottotietoihin pääse tulemaan maksuhäiriömerkintää. Jos lainan tai jonkin muun takaisinmaksussa ilmenee ongelmia, on syytä ottaa viipymättä yhteyttä velkojaan ja tarvittaessa esimerkiksi velkaneuvojaan. (Vuonna 2019 suomessa oli yli 380 000 maksuhäiriömerkintää)

Lainojen yhdistäminen.com
Logo