Lainojen yhdistäminen kokemuksia

Lainojen yhdistäminen kokemuksia

Aloita lainojen yhdistäminen täyttämällä alla oleva lainahakemus.
Kilpailutamme lainasi noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken.

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä*
79 €
Korot & kulut*
4 220 €

1. Täytä helppo lainahakemus

2. Lainapäätös välittömästi

3. Valitse halvin lainatarjous

4. Laina siirretään tilillesi

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 – 60.000 €.

* Tekstit ovat antaneet julkaistavaksi LainojenYhdistäminen.com palvelun käyttäjät. Kirjoituksissa olevien henkilöiden nimet on muutettu. 

Saamme runsaasti lainojen yhdistämiseen liittyviä kirjoituksia. Haluamme nyt asiakkaidemme luvalla julkaista niistä muutamia, koska uskomme, että lainojen yhdistäminen ja siihen liittyvät kokemukset rohkaisevat muita samassa tilanteessa olevia kokeilemaan yhdistelylainaa ja samalla kirjoituksista saa vinkkejä omien lainojen yhdistämiseen.

Seuraavaksi lainojen yhdistäminen kokemuksia viime vuoden lopulta.

“Älä odota liian pitkään lainojen yhdistämistä”

Ensimmäisen pikalainan päädyin ottamaan vuonna 2015. Tämän jälkeen olen ottanut vielä muutaman pikavipin vuosien mittaan. Viime vuoden aikana monessa mainoksessa ja lehdessä mainostettiin kuinka lainojen yhdistäminen olisi järkevää. En jaksanut hirveästi innostua tästä ylenpalttisesta mainostamisesta ja ajattelin, että en lankea moiseen mainoskikkaan. Olen kuitenkin jo jonkin aikaa miettinyt onko monen lainan päällekkäisten kulujen ja korkomaksujen maksaminen mitenkään taloudellisesti järkevää, mutta ajattelin peri suomalaiseen tapaan, että tyhmyydestään joutuu nyt vaan kärsimään. Lainojen lyhennykset alkoivat kuitenkin jossain vaiheessa haittamaan arkea, kun aloitin työn ohessa opiskelut ja palkkani hieman pieneni. Aloin netin kautta selailemaan eri hakutuloksia sanoilla “lainojen yhdistäminen”, “yhdistelylainaa” ja “yhdistä lainat”. Sitä kautta päädyin sivustolle LainojenYhdistäminen.com. Tutustuin tähän palveluun tarkemmin ja päätin kokeilla – enhän menettäisi siinä mitään. Aloitin lainahakemuksen sillä, että laskin yhteen paljonko minulla oli lainaa yhteensä maksettavana. Tässä kohtaa suosittelen olemaan tarkkana ja laskemaan lainat totuudenmukaisesti oikein. Huolimattomuus voi myöhemmin kostautua sillä ettei saa lainatarjouksia. Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen lähetin hakemuksen ja sain linkin sähköpostin, mistä pääsin tutustumaan lainatarjouksiin. Kaikkiaan sain 10 erilaista lainatarjousta. Vertailin näitä olemassa oleviin lainanhoitokuluihin ja pari pankkia tarjosi todella edullista maksuohjelmaa. Lisäksi näissä kahdessa lainatarjouksessa oli vähän pidempi maksuaika kuin nykyisissä lainoissa. Tämä oli hyvä, koska kuukausierä oli siten pienempi, mikä oli tähän elämänvaiheeseeni positiivinen asia, kun opiskelin. Päädyin valitsemaan uuden lainan, jolla maksoin vanhat lainat kokonaan pois. Säästöni on tällä hetkellä kuukautta kohden 120 euroa ja kuukausierä on 20 euroa pienempi. Täytyy kyllä sanoa, että pikavippien yhdistäminen kannatti. Ainoa mikä harmittaa on, että miksi en yhdistänyt lainoja jo aikaisemmin.

– Matti.K-

 

“Lainojen yhdistäminen oli hyvä tehdä nyt”

Luin kesän loppupuolella lehdestä, että Suomeen kaavaillaan uutta lakimuutosta lainoihin liittyen. Syksyllä, kun lakimuutos astui voimaan ajattelin, että nyt jos koskaan on hyvä hetki kokeilla yhdistää lainat. Mulla oli kuitenkin ennestään maksamattomia kulutusluottoja yhteensä 10.000 euroa, jotka on otettu vuosien 2017 – 2018 aikana. En silloin osannut hirveän tarkasti vertailla tai katsoa mistä lainani otan, vaan oikeastaan tärkein asia oli, että ylipäätään saan myöntävän lainapäätöksen. Aloin kuitenkin myöhemmin miettimään olisinko voinut saada lainat edullisemmin muualta, jos olisin osannut vaatia lainalleni pienempää korko tai muita kuluja. Lakimuutoksen jälkeen kuulin monen hakevan kahdelle tai useammalle lainalleen uutta yhdistelylainaa, koska lakimuutoksen myötä lainan nimelliskorkoon oli tullut korkokatto ja lainan muutkaan kulut eivät saaneet enää olla tiettyä määrään enempää vuodessa. Kuulemani mukaan monet lainapalvelut olivat joutuneet laskemaan lainan nimelliskorkoa ja muita kuluja vastaamaan paremmin uutta lakimuutosta. Ajattelin, että nyt on hyvä heti yhdistää lainat. Hain lainaa LainojenYhdistäminen.com kautta, koska kuulin että heidän palvelu välittää lainahakemuksen usealle pankille ja rahoituslaitokselle kilpailutettavaksi. Uskoin, että tätä kautta saisin mahdollisimman kattavan tarjonnan lainantarjoajista. Näin myös kävi, sain kaikkiaan 12 lainatarjousta, joista yksi oli selkeästi edullisin. Todellinen vuosikorko on nyt uudessa lainassa huomattavasti pienempi kuin vanhoissa lainoissani. Lainojen yhdistäminen oli ainakin omalla kohdallani järkevää.

-Minna.R-

Lainojen yhdistäminen.com
Logo