Kenelle lainojen yhdistäminen sopii?

Tässä artikkelissa pohdimme kenelle lainojen yhdistäminen sopii ja ketkä lainoja ylipäätään yhdistävät?

Selvitimme myös millaisia lainoja yhdistetään ja missä elämänvaiheessa lainojen yhdistäminen on yleisintä?

Lainojen yhdistäminen

 

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa, että kahdelle tai useammalle lainalle etsitään edullisempi ja paremmilla lainaehdoilla oleva yhdistelylaina. Velan määrä ei muutu mihinkään, mutta lainan korko yleensä saadaan maltillisemmalle tasolle sekä lainan muihin ehtoihin saadaan parannusta. Voit lukea lisää lainojen yhdistämisestä ja hakea yhdistelylainaa vertaalainaa.fi:n palvelusta.

Lainojen yhdistäminen on viime vuosien aikana ollut suuressa kasvussa ja lähes puolet lainanhakijoista aikoivat yhdistää vanhat lainansa yhteen selkeämpään kokonaisuuteen. Lainojen yhdistämistä ei ainakaan hidastanut viime syksyn 2019 lakimuutos, jossa lainan nimellinen vuosikorko laskettiin 20 prosenttiin ja lainan muut kulut 150 euroon vuodessa. Silloin lainamarkkinoilla näkyi selkeä piikki juuri lainojen yhdistämisessä. Lakimuutos kun ei päivittänyt lainan korkoa automaattisesti 20 prosenttiin, vaan lainanottaja tuli itse hakea uutta lainaa edullisemmalla korolla.

COVID-19 pandemia teki toisen piikin lainojen yhdistämiseen. Hallitus päätti väliaikaisesti 1.7.2020 puolittaa lainakoron koronan aiheuttaman epävarmuuden vuoksi. Tiedossa oli lomautuksia, työttömyyttä ja maksuvaikeuksia. Tästä syystä katsottiin estää kuluttajien ylivelkaantumisen riski laskemalla kulutusluottojen korkokattoa 10 %:iin vuoden 2020 loppuun saakka. Tilapäinen lakimuutos on tällä hetkellä voimassa 31.12.2020 saakka, joten jos lainan on aikaisemmin saanut 20 prosentin korolla, kannattaa korko yrittää saada 10 prosenttiin. Jos lainantarjoaja myöntää hakijalle uuden lainan, niin hän säästää merkittävän summan korkomaksuissa. Yhdistelylainahakemuksia on otettu vastaan nyt ennätys määrä heinäkuun alun jälkeen.

 

Lainojen yhdistämistä tehdään jokaisessa tuloluokassa

Suurin osa lainanottajista on vakituisessa työsuhteessa olevia henkilöitä. Toisena tulevat eläkeläiset ja pienin osuus löytyy yrittäjistä, opiskelijoista sekä määräaikaisessa tai osa-aikaisessa työsuhteessa olevista henkilöistä.

Henkilö, joka päättää yhdistää lainansa on joko tyytymätön nykyisten lainojen ehtoihin tai korkotasoon. Toinen syy on, että henkilöllä on useampi pieni laina ja niiden hallitseminen on vaikeaa.

Tyypillinen lainoja yhdistävä henkilö tienaa 2600 euroa kuukaudessa ja on vakituisessa työssä tai eläkkeellä. Kaikkiaan tämän tulo – ja ikäluokan lainojen yhdistämisen prosenttiosuus on 84 % kaikista hakijoista.

Lainojen yhdistämiseen käytetään siihen tarkoitettua palvelua Lainojenyhdistäminen.com.

 

Millaiset lainat yhdistetään?

Alkuun lainojen yhdistäminen oli ratkaisu maksaa korkeakorkoiset pikavipit pois. Lainamarkkinoilla ei ole enää vuosiin ollut vastaavia pikavippejä, joten lainojen yhdistäminen on nykyisin yleisempää kulutusluottojen ja luottokorttivelkojen kohdalla. Jonkin verran yhdistelylainoissa on myös osamaksuja sekä joustoluottoja. Periaatteessa sillä ei ole väliä millaista lainaa hakijalla on maksettavanaan, lainat voi aina maksaa ennenaikaisesti pois uudella edullisemmalla lainalla. Lainojen ennenaikainen maksaminen kuuluu kuluttaja oikeuksiin (kkv.fi).

 

Kenelle lainojen yhdistäminen sopii?

Lainojen yhdistäminen sopii jokaiselle, joka etsii hallitumpaa ja edullisempaa lainaa itselleen. Lainojen yhdistäminen kannattaa ottaa hoitaakseen silloin, kun olemassa olevien lainojen korkotason tarkistamisesta on kulunut jo tovi aikaa. Viimeisen parin vuoden aikana korkotasojen laskussa on ollut selviä muutoksia alaspäin. Mikä selittyy hallituksen linjauksilla sekä koventuneella kilpailulla lainamarkkinoilla.

Lainojen yhdistäminen.com
Logo