Tarvitsetko lainaa heti?

Tarvitsetko lainaa heti?

Aloita lainojen yhdistäminen täyttämällä alla oleva lainahakemus.
Kilpailutamme lainasi noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken.

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä*
79 €
Korot & kulut*
4 220 €

1. Täytä helppo lainahakemus

2. Lainapäätös välittömästi

3. Valitse halvin lainatarjous

4. Laina siirretään tilillesi

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 – 60.000 €.

* Tekstin on kirjoittanut LainojenYhdistäminen.com palvelun ylläpito

Tarvitsetko lainaa heti?

Onko nopeasti tilille maksettava laina aina automaattisesti kalliimpi kuluiltaan?

Toisinaan rahantarve voi yllättää ja rahaa tarvitsee heti. Tämä on aivan ymmärrettävää ja usein tilanteeseen löytyy selkeä ratkaisu.

Seuraavassa artikkelissa pohdimme asiaa hieman tarkemmin.

Lainaa heti

Arjessa voi tulla vastaan tilanne, että tarvitsee lainaa heti. 

 

Milloin lainaa tarvitsee heti?

Jokainen elämäntilanne on toki erilainen ja akuutti rahantarve vaihtelee. Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että suomalaiset tarvitsevat lainaa heti yleensä jonkin kodinkoneen rikkoutumisen vuoksi, auton hajottua tai läheisen äkillisen sairastumisen vuoksi. Nämä ovat ikäviä tilanteita, eikä kenenkään toivoisi joutuvat ikävään tilanteeseen, mutta toisinaan lainan ottaminen on oikea vaihtoehto välttyäkseen lisäongelmilta. Löydät lisää tietoa nopeista lainoista myös Varmalaina.fi:n lainaa heti -artikkelista.

Suositeltavaa olisi, että jokaisella täysi-ikäisellä olisi säästössä sen verran rahaa, että ongelmien ilmaantuessa säästöillä pystyisi paikkaamaan akuutit tilanteet. Säästäminen ei kuitenkaan aina ole mahdollista, jos henkilön palkka menee jo sellaisenaan arjen pyörittämiseen. Ja aina säästössä olevia rahoja ei edes halua käyttää esimerkiksi uuden pesukoneen tai muun hankintaa, vaan tätä varten ottaa mielummin lainaa ja maksaa sitä pikkuhiljaa takaisin.

 

Miten saada lainaa heti tilille?

Useat lainanmyöntäjät maksavat lainan nopeasti tilille. Jos hakijan kaikki tiedot ovat kunnossa ja hänen maksukyky on riittävä, myönnetty laina maksetaan hakijan tilille saman päivän aikana hakemuksen jättämisestä.

Hakija pystyy itse vaikuttamaan lainaprosessin nopeuteen ja siihen, kuinka nopeasti hän voi saada lainaa.

Näillä vinkeillä saat alustavan lainatarjouksen heti ja mahdollisesti myönnetyn lainan tilillesi:

  • Täytä lainahakemus aina huolellisesti. Puutteellisesti tai huolimattomasti täytetty hakemus voi johtaa jopa lainahakemuksen hylkäämiseen. Jos hakemuksessa on huolimattomasti täytettyjä kohtia, joutuu lainanmyöntäjä kyselemään lisätietoja ja tämä viivästyttää lainapäätöksen tekoa.
  • Täytä lainahakemus mahdollisuuksien mukaan aamusta. Lainapalveluiden aukioloajat vaihtelevat, mutta yleisesti lainahakemukset käsitellään arkena noin klo 17 mennessä. Pyri hakemaan tarvittava laina lainapalveluiden aukioloaikana, niin varmistat että hakemuksesi käsitellään viipymättä.
  • Hae lainaa lainatarpeen mukaan. Pienemmät lainasummat pystytään maksamaan hakijan tilille nopeasti. Suurempien lainasummien maksamiseen voi mennä 1 – 3 pankkipäivää.

 

Onko nopeasti tilille maksettava laina aina kalliimpi?

Ennen lakimuutosta asia toki oli osalla lainantarjoajista juurikin näin.

Pienet pikalainat olivat kalliita. Toki niissä oli etuna myös se, että palvelut pystyivät tarjoamaan lainaa ilman kuluja ja korkoa tietyksi aikaa.

Monet nopeat lainat aiheuttivat myös maksuvaikeuksia ja myös lainojen yhdistäminen lisääntyi merkittävästi.

Syksyllä 2019 Suomessa astui voimaan vakuudettomia lainoja koskeva korkokattolaki. Tämä tasapainotti lainamarkkinoita. Enää lainapalveluiden korko – ja kulumaksuissa ei ole enää suuria eroja.

Lakiuudistuksen myötä lainan nimellinen vuosikorko ei saa nousta yli 20 %:n ja lainan muut kulut saavat olla vuodessa maksimissaan 150 euroa.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että vaikka hakija saa lainan lainapalvelusta heti tililleen se ei automaattisesti tarkoita kallista lainaa. Muutamat lainapalvelut tarjoavat asiakkaille lisäpalveluna ns. pikasiirtoa.

Tämä tarkoittaa että, jos asiakas haluaa varmistaa, että hän takuulla saa lainaa heti, hän maksaa nopeasta tilille maksusta palveluhinnaston mukaisen maksun.

Lainojen yhdistäminen.com
Logo