Pienennä lainasi kuukausierää ja korkoa

Pienennä lainasi kuukausierää ja korkoa

Aloita lainojen yhdistäminen täyttämällä alla oleva lainahakemus.
Kilpailutamme lainasi noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken.

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä*
79 €
Korot & kulut*
4 220 €

1. Täytä helppo lainahakemus

2. Lainapäätös välittömästi

3. Valitse halvin lainatarjous

4. Laina siirretään tilillesi

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 – 60.000 €.

* Tekstin on kirjoittanut LainojenYhdistäminen.com palvelun ylläpito

Kuinka paljon lainojen yhdistäminen voi pienentää lainojen kuukausieriä ja kustannuksia?

Tätä monet varmasti miettii, kun suunnittelevat lainojen yhdistämistä. Teimme hieman laskelmia siitä, miten suuren eron yhden lainan maksaminen monen pienemmän sijasta voi tehdä, sekä miten se samalla helpottaa talouden hallintaasi.

Kun maksat useaa pientä lainaa kerralla, kertyy niistä jokaisesta erikseen korkoa ja kulua. Kuukausierän suuruus saattaa nopeasti kasvaa todella suureksi, kun jokaista lainaa tulee kuitenkin lyhentää tietty määrä kuukausittain.

Pienennä lainasi kuukausierää ja korkoa

Esimerkkilaskelma lainojen yhdistämisestä

Laskimme lainalaskurin esimerkin, jossa yhdistetään 3 aiempaa lainaa yhdeksi ja miten se vaikuttaa lainan korkoihin ja kuluihin.

Asiakkaallamme oli lainaa 10 000 euroa. Se koostui seuraavanlaisista lainoista:

  • Kulutusluotto 5000 €. Maksuaikaa 54 kk. Kuukausierä 181,17 €. Todellinen vuosikorko 39,49%
  • Joustoluotto 3000 €. Maksuaikaa 12 kk. Kuukausierä 388 €. Todellinen vuosikorko 138,45%
  • Joustoluotto 2000 €. Maksuaika 12 kk. Kuukausierä 257,25 €. Todellinen vuosikorko 135,62%.

Asiakkaamme maksoi siis 826,42 euroa kuukaudessa lainan lyhennyksiä. Kuukausierästä myös huomattavan suuri määrä koostui pelkästään lainojen koroista.

Kun asiakas yhdisti lainat palvelussamme, oli uusi laina seuraavanlainen:

  • Uusi yhdistelylaina 10 000 €. Maksuaika 60 kk. Kuukausierä 217,50 €. Todellinen vuosikorko 11,76%.

Kuukausierä pieneni siis noin 609 eurolla! Myös todellinen vuosikorko pieneni selkeästi, jolloin lainalle kertyy huomattavasti vähemmän korkoa, sekä muita kuluja.

 

Haluan säästää lainassani, mutta miten teen lainojen yhdistämisen?

Se on erittäin helppoa.

Laske kaikki lainasi yhteen, jolloin tiedät, kuinka suuren lainan tarvitset, jotta voit yhdistää kaikki lainasi.

Tee tämän jälkeen lainahakemus sivuillamme. Kilpailutamme sinulle parhaat lainatarjoukset jopa 30 pankin ja muun rahoituspalvelun kautta.

Saat tämän jälkeen lainatarjoukset, joita pääset heti vertailemaan. Muista aina, vertaa lainoja ja vasta sen jälkeen päätä, minkä niistä valitset. Kun löydät parhaat lainan, voit hyväksyä sen, jonka jälkeen se maksetaan tilillesi. Tämän jälkeen maksa kaikki aikaisemmat lainasi pois, jolloin sinulle jää vain yksi edullinen laina.

Lainojen yhdistäminen voi pienentää kuukausierääsi, kuin myös muita lainan korkoja ja kuluja, jolloin et maksa enää turhasta. Se myös helpottaa talouden hallintaasi, kun sinun ei tarvitse enää muistaa jokaisen lainan kuukausieriä ja eräpäiviä, vaan voit keskittyä vain uuden lainan maksamiseen.

 

Voit myös säästää lainasi uudelleen kilpailuttamisella

Vaikka sinulla ei olisikkaan kuin yksi aiempi laina, voit silti säästää sen koroissa ja kuluissa. Voit koska tahansa pyytää uudet lainatarjoukset ja katsoa, saisitko halvemman lainan aiemman tilalle.

Lainatarjousten pyytäminen on täysin ilmaista, eikä vielä sido sinua ottamaan lainaa. Voit vertailla saamasi tarjoukset ja mikäli et löydä parempaa tarjousta, tiedät ainakin että sinulla on tällä hetkellä halvin mahdollinen laina.

Jos kuitenkin löydät halvemman lainan, voit hyväksyä sen ja maksaa sillä aiemman lainasi pois. Näin säästät lainasi koroissa ja kuluissa, eikä se maksanut sinulle yhtään mitään.

Vanhojen lainojen uudelleen kilpailuttaminen on järkevää, sillä monet velkaongelmat johtuvat siitä että korkeakorkoisia lainoja ei ole vaihdettu edullisemmiksi lainoiksi.

Lainojen yhdistäminen.com
Logo