Lainojen yhdistäminen – Kannattavaa vai ei?

Lainojen yhdistäminen: Kannattavaa vai ei?

Aloita lainojen yhdistäminen täyttämällä alla oleva lainahakemus.
Kilpailutamme lainasi noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken.

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä*
79 €
Korot & kulut*
4 220 €

1. Täytä helppo lainahakemus

2. Lainapäätös välittömästi

3. Valitse halvin lainatarjous

4. Laina siirretään tilillesi

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 – 60.000 €.

* Tekstin on kirjoittanut LainojenYhdistäminen.com palvelua käyttänyt henkilö

Nykyään, kun lainapalveluita löytyy todella paljon ja niitä tulee kokoajan lisää, päätyy monet ihmiset ottamaan turhan kalliita lainoja.

Näin kävi myös minulle. Tarvitsin lainaa nopeasti, enkä tajunnut, kuinka tärkeää lainojen vertailu on. Päädyin ottamaan 4000 euron lainan, jonka luulin olevan edullinen.

Myöhemmin kuitenkin tarvitsin hieman lisää lainaa, joten otin lisälainaa 2000 euroa. Olisinpa tuolloin tajunnut kuinka paljon lainojen yhdistäminen tuossa vaiheessa olisi säästänyt minulta rahaa ja aikaa.

Lainojen yhdistäminen kannattaa

Tässä vaiheessa olisi siis se tilanne, että minulla oli tuota aiempaa 4000 euron lainaa jäljellä ja nyt maksoin myös tuota 2000 euron lainaa. Hetken kuluttua tajusin, kuinka paljon näistä maksankin erilaisia korkoja ja kuluja, kun nyt niitä kertyi jo kahdesta lainasta.

Onneksi ystäväni neuvoi, että kannattaa yhdistää lainat, mikäli vain mahdollista. Paras aika lainojen yhdistämiselle olisi tietenkin ollut silloin, kun tarvitsin tuota 2000 euron lisälainaa. Olisi ollut silloin järkevää ottaa niin suuri laina, että olisin saanut myös sen aiemman lainani kuitattua ja yhdistettyä ne yhdeksi.

Ystäväni, joka lainojen yhdistämistä suositteli, oli itse tehnyt sen aiemmin palvelussa ja säästänyt mukavan summan rahaa. Hän suositteli minulle LainojenYhdistäminen.com palvelua, jota itse oli käyttänyt.

Tutustuttuani palveluun, päätin kokeilla itse, kuinka paljon lainojen yhdistäminen voisi vähentää lainojeni korkoja ja kuluja. Laskin, että tarvitsen 5000 euron lainan, jotta voin yhdistää velat yhdeksi.

Tein lainahakemuksen, jonka jälkeen sainkin useamman lainatarjouksen. Osan niistä karsin heti pois, mutta jäljelle jäi todella hyviä vaihtoehtoja. Tässä vaiheessa jo tajusin, kuinka paljon lainojen yhdistäminen voi pienentää lainojeni korkoja ja kuluja.

Hyväksyin yhden saamistani lainatarjouksista, jonka jälkeen maksoin heti aiemmat lainani pois. Nyt minulla oli siis vain yksi laina hoidettavana. Pelkästään tämä jo helpotti tilannetta, kun ei tarvinnut huolehtia kahdesta lainasta. Voin vain kuvitella kuinka aikaa vievää ja vaikeaa voi olla hoitaa vielä useampaa lainaa kerralla.

Nyt kun minulla on uusi laina, laskin että lainojen yhdistäminen pienensi lainani kokonaiskuluja yli 1000 euroa. Myös kuukausieräni pieneni siinä samalla, joten rahaa jää enemmän myös muuhun käyttöön.

Joten tähän loppuun voisin lyhyesti todeta: Lainojen yhdistäminen todellakin kannattaa. Mielestäni ei ole mitään syytä, miksi ei kannattaisi edes kokeilla, jos löytäisit halvemman lainan aiempien tilalle.

Lainojen yhdistäminen.com
Logo