Lainan todellinen vuosikorko

Lainan todellinen vuosikorko ilmoitetaan henkilökohtaisessa lainatarjouksessa

Hae lainaa alla olevalla lainahakemuksella.
Kilpailutamme lainasi noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken.

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä*
79 €
Korot & kulut*
4 220 €

1. Täytä helppo lainahakemus

2. Lainapäätös välittömästi

3. Valitse halvin lainatarjous

4. Laina siirretään tilillesi

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 – 60.000 €.

Mikä on lainan todellinen vuosikorko?

Lainojen vertailu ja sopivan lainan löytämisessä lainan todellinen vuosikorko on tärkeää ottaa huomioon.

Lainan todellisella vuosikorolla tarkoitetaan korkoa, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kustannukset.

Muita sopivan lainan löytämiseen liittyviä ominaisuuksia ovat lainan takaisinmaksuaika, mahdollisuus maksu- tai lyhennysvapaisiin kuukausiin tai nykyisten velkojen yhdistäminen uuteen lainaan.

Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin lainan todellisesta vuosikorosta ja mitä asioita lainatarjouksissa tulee vertailla?*

*Jos haluat tietää enemmän lainojen vertailusta, voit lukea siitä lisää Vertaalainaa.fi:n lainavertailu -artikkelista.

Lainan todellinen vuosikorko

 

Lainan todellinen vuosikorko

Lainan todellinen vuosikorko pitää sisällään kaikki vuoden aikana kertyvät kustannukset mitkä kohdistuvat lainaan. Vuosikorkoon sisällytetään muun muassa avausmaksu, tilinhoitomaksu, laskutuslisä, sekä kaikki muut lainan kulut ja korkomaksut.

Lainan todellisessa vuosikorossa otetaan aina huomioon lainasumma ja maksuaika. Helpottaaksesi vertailua kannattaa lainatarjoukset pyytää useammalta pankilta ja rahoitusyhtiöltä samoilla summilla ja maksuajoilla.

Esimerkki lainan todellisesta vuosikorosta

Lainaa 10 000 euroa, laina-aika 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %, lainan todellinen vuosikorko 6,26 %. Takaisinmaksettava summa 11 623 euroa. Lainan kuukausierä 5 vuoden maksuajalla 193,71 euroa kuukaudessa.

Lainalaskurin avulla voi ennen lainahakemuksen täyttämistä laskea lainalle sopivan maksuajan ja kuukausierän. Lainalaskurin avulla pystyy paremmin hahmottamaan miten lainasumma ja laina-aika vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin.

Pankit ja rahoitusyhtiöt antavat lainahakijalle henkilökohtaisen lainatarjouksen lainahakemuksen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen. Lainatarjouksesta hakija näkee esimerkiksi millaisilla lainaehdoilla ja lainakorolla hänelle voidaan lainaa myöntää. Lainan todellinen vuosikorko tulee kuluttajasuojalain mukaan ilmoittaa selkeästi. Lainatarjousten pyytäminen ei koskaan sido hakijaa mihinkään sopimukseen. Tarjouksiin saa aina tutustua kaikessa rauhassa ja valinnan jälkeen joko hyväksyä joku lainatarjouksista tai vastaavasti hylätä kaikki ilman kuluja.

 

Edullisin laina löytyy vertailemalla

Lainatarjousten vertailemisen kautta pystyy parhaiten selvittämään mistä löytyy edullisin laina. Pelkät lainaesimerkit eivät kerro koko totuutta, vaan saadakseen omat henkilökohtaiset lainatarjoukset, tulee laina kilpailuttaa mahdollisimman monen lainantarjoajan välillä. Lainojen kilpailuttamiseen löytyy useita palveluita, jotka laajan yhteistyön ansiosta pystyvät kilpailuttamaan hakijan lainan jopa yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Palveluiden käytön etuna on, että hakijan tarvitsee täyttää vain yksi maksuton lainahakemus ja laina kilpailutetaan hetkessä useiden Suomessa toimivien ja suomalaisten luotontarjoajien kesken.

Lainatarjouksia vertailemalla pääsee hyvin perille siitä mistä löytyy kilpailukykyisin laina. Tarkastele lainatarjouksista lainan todellista vuosikorkoa ja lainan muita ominaisuuksia. Jos lainatarjousten korkokulujen välillä on pieniä eroja, voivat ratkaisevassa asemassa olla lainan muut ehdot, kuten nykyisten lainojen yhdistäminen uuteen, haettuun lainaan tai esimerkiksi lyhennysvapaan pitäminen muutaman kerran vuodessa.

Lainojen yhdistäminen.com
Logo